41e World Money Fair 2012

Na het bericht over de Nederlandse uitgiften op de World Money Fair in Berlijn, hierbij een algemener bericht over de World Money Fair 2012.

Meer dan 15.000 bezoekers waren dit jaar weer aanwezig op alle drie beursdagen van de 41e World Money Fair. Net als elk jaar was er weer één land guest of honour. Dit jaar was dit Groot-Brittannië vertegenwoordigd door de Royal mint.

Tijdens de beurs zijn weer vele nieuwe munten aan het publiek gepresenteerd. Ook werden er een groot aantal munten uitgegeven. Zoals de 2 Euro herdenkingsmunten van Duitsland „Slot Neuschwanstein in Hohenschwangau” en Spanje „Kathedraal van Burgos”. Ook was het voor de bezoekers mogelijk om de nieuwe 2 Euro herdenkingsmunt „10 jaar chartale Euro” van Nederland aan te schaffen. Beurssetjes waren onder andere verkrijgbaar van Nederland, Frankrijk, Spanje en Canada.

Naast de vele munthuizen waren ook weer een groot aantal handelaren aanwezig. De beursvloer is weer om enkele stands vergroot geworden en bied bijna geen plaats meer voor verdere vergroting in de toekomst.

Populair was dit jaar ook weer de munt passpoort een klein boekje welk voor 10 Euro aangeschaft kan worden. Met dit boekje kan men aan de diverse stands van de munthuizen een munt en een stempel voor in de munt passpoort krijgen. Dit is een goede mogelijkheid om met munten van de verschillende landen bekend te worden.

De volgende World Money Fair vindt van 1 februari tot 3 februari 2013 plaats, met Frankrijk als guest of honour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *