Dag van de Munt 2012 – 2

Vanochtend om klokslag 9 uur openden de deuren van de Koninlijke Nederlandse Munt en konden de eerste bezoekers naar binnen om de speciale Dag van de Munt producten aan te schaffen en een bezoek te brengen aan het muntgebouw.

Ondanks de drukte was het toch minder druk dan in voorafgaande jaren. Het muntrollenpakket met de de 2 Euro herdenkingsmunt 10 jaar euro was lang niet zo snel uitverkocht dan in het voorafgaande jaar. Ook de andere speciale producten waren nog tot in de middag volop verkrijgbaar.

Helaas was het niet zo droog als het weerbericht voorspelde, enkele kleine buien troken over Utrecht in de ochtend, samen met een stevige wind.

Erg opvallend was dat de mensen die het langste moesten wachten en sinds gisterochtend om half 5 in “de rij” hebben gestaan al rond 9:10 uur het muntgebouw richting huis hebben verlaten. Eigenlijk zonde om bijna 29 uur te wachten en dan binnen enkele minuten weer te gaan.

De tweede ingang voor mensen die geen dag van de munt producten aan wilden schaffen was geen groot succes, ik heb er steeds maar een enkeling zien staan.

Helaas deze keer geen foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *