Euro-beleggingsmunten

Van alle eurolidstaten geeft alleen Oostenrijk beleggingsmunten in goud en zilver uit, de „Wiener Philharmoniker“. De gouden beleggingsmunt wordt al sinds 1989 uitgegeven toen in Oostenrijk nog de schilling wettig betaalmiddel was. De zilveren uitvoering wordt sinds 2008 uitgegeven.

De gouden „Wiener Philharmoniker“ wordt in vier verschillende maten uitgegeven. 1/10 oz, 1/4 oz, 1/2 oz en 1 oz. Geslagen wordt de munt met een goudgehalte van 99,99 % goud dus 24 Karaat goud.

De zilveren „Wiener Philharmoniker“ is alleen verkrijgbaar in de 1 oz versie wat overeenkomt met 31,103 gram. Geslagen wordt de munt met een zilvergehalte van 99,99 % dus puur zilver.

Voorzijde
Op de voorzijde van de munt is een orgel afgebeeld. De tekst: REPUBLIK ÖSTERREICH 1 UNZE GOLD 999,9 2008 100 EURO, als voorbeeld is hier de 1oz munt van 2008 genomen. Bij andere munten ist het jaartal en de nominale waarde verschillend.

Achterzijde
De achterzijde van de munt toont diverse instrumenten uit een orkest en de tekst: WIENER PHILHARMONIKER.

Meer informatie over de gouden „Wiener Philharmoniker“ vindt u op de volgende pagina: http://www.gouden-munten.info/oostenrijk-wiener-philharmoniker.html

Fotos: “(c) Münze Österreich”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *