Holland Coin Fair en uitgifte Nederlandse 2 Euro herdenkingsmunt „10 jaar chartale Euro” in Proof

Gisteren en vandaag vindt er weer de jaarlijkse Holland Coin Fair plaats. Deze muntenbeurs waar alleen leden van de Nederlandse vereniging van munthandelaren en enkele geselecteerde munthandelaren uit het buitenland deel mogen nemen wordt gehouden in het World Forum in Den Haag.

Naast het Holland Coin Fair muntsetje „Museum muntschatten deel 3 – De Drentse Collectie” met een oplage van 3.000 stuks en een prijs van 25 Euro. Verkoopt de Koninklijke Nederlandse Munt voor het eerst de 2 Euro herdenkingsmunt „10 jaar chartale Euro” in de kwaliteit proof. De proofmunt in de cassette heeft een oplage van 2.500 stuks en een uitgifteprijs van 25 Euro.

Nieuw was dit jaar ook, dat de tegoedbonnen die in diverse tijdschriften afgedrukt waren niet geldig waren voor een volwaardig entreebewijs. Het bonnetje voor de 2 Euro herdenkingsmunt werd niet meegegeven. Mensen met een bon die dus een speciale 2 Euro herdenkingsmunt in proof wilden aanschaffen, moesten dus alsnog een kaartje voor 5 Euro aanschaffen. Vorig jaar was dit nog niet zo, maar volgens de medewerkers aan de kassa was dit de nieuwe regel.

Van wie die regel kwam was niet te achterhalen, echter zorgt dit niet voor een al te positief beeld van de Holland Coin Fair.

Na anderhalf uur werd der kaartverkoop met de bon voor de 2 Euro herdenkingsmunt gestopt omdat deze uitverkocht was. Echter stonden er nog tientallen mensen in de rij aan de stand van de KNM, deze mensen konden de proof munt nog kopen.

In vergelijking met het voorafgaande jaar waren er wel meer mensen aanwezig die de 2 Euro proofmunt wilden aanschaffen. Dit kan echter ook te maken hebben met de winst die vorig jaar met de Erasmus 2 Euro gemaakt kon worden.

De Holland Coin Fair 2013 windt waarschijnlijk volgend jaar op 8 en 9 februari 2013 plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *