Ontwerp 2 Euro herdenkingsmunt Nederland 2013 aankondiging van de troonswisseling / dubbelportret

Nadat zojuist Staatssecretaris Frans Weekers de productie van de 2 Euro herdenkingsmunt Nederland met het thema aankondiging van de troonswisseling en het dubbelportret als motief heeft gestart is het ontwerp van de munt vrijgegeven.

De munt toont een dubbelportret van Hare Majesteit de Koningin alsmede Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. Teven is er op de munt de tekst: “Beatrix Koningin der Nederlanden en Willem-Alexander prins van Oranje” te vinden. Alsmede de datum 28 Januari, de dag waarop Koningin Beatrix haar aftreden bekend maakte. Ook is het jaartal 2013 en de tekens van de Koninklijke Nederlandse Munt te zien.

De munt is ontworpen door Pannos Goutzemisis een medewerker van de Koninklijke Nederlandse Munt. Geslagen wordt de munt 2 Euro Dubbelportret voor circulatie in een oplage van maximaal 20.000.000 stuks. Vanaf morgen wordt de munt in circulatie gegeven.

Daarnaast verschijnt de munt nog in diverse verzamellaarsuitgiften zoals hieronder beschreven.

UNC Coincard
De coincard met de UNC variant van de munt wordt uitgegeven in een oplage van max. 250.000 stuks. Daarnaast bevat het nog een minimagazine van 32 pagina’s over de geschiedenis van munten en ons Koningshuis. Waarschijnlijk zoals wij het van de 100 jaar muntgebouw munt kennen.

Prijs: 9,95 Euro

BU Coincard
De BU coincard bevat de munt in BU kwaliteit en heeft een oplage van 25.000 stuks.

Prijs: 10,00 Euro

Proof
De Proofmunt verschijnt in een luxe cassette inclusief Certificaat van Echtheid en heeft een oplage van 10.000 stuks.

Prijs: 25,00 Euro

Muntrol
De muntrol bevat 25 van de munten met dubbelportret en heeft een oplage van maximaal 3.000 rollen.

Prijs: 75,00 Euro

Afbeeldingen van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *