Johan Cruijff Vijfje voorzijde

Ontwerp Johan Cruijff Vijfje

Zojuist is tijdens het programma Voetbal Inside het ontwerp van het Johan Cruijff Vijfje gepresenteerd. Uitgegeven wordt de munt ongeveer anderhalf jaar na het overlijden van de voetballer Johan Cruijff op 20 september 2017 tijdens de twintigste open dag van de Cruyff Foundation.

Ontworpen is de munt door Hennie Bouwe

De munt toont aan de voorzijde een portret van Johan Cruijff. Aan de de linkerkant de nominale waarde en de naam JOHAN. Aan de rechterzijde de achternaam CRUIJFF en zijn rugnummer 14.

Op de achterzijde is het portret van Koningin Willem-Alexander te zien en de omschrift WILLEM-ALEXANDER – KONING DER NEDERLANDEN en het jaartal 2017

Uitgegeven worden 3 verschillende munten:

Johan Cruijff Vijfje verzilver koper, UNC met een oplage van 50.000 en een prijs van 5 Euro. De BU-versie heeft een oplage van 20.000 stuks in BU een uitgifteprijs van 12,50 Euro.

Johan Cruijff Vijfje zilver in de kwaliteit proof en een oplage van 7.500 stuks. Uitgifteprijs 49,95 Euro. Hiervan 2.250 munten in het kleurenset.

Daarnaast wordt er nog een een zilveren Johan Cruijff kleurset met een oplage van 750 stuks en een prijs van 199,00. Hierin zitten 3 zilveren proof munten die van een kleurtje zijn voorzien.

Johan Cruijff Tientje: 10 Euro in goud met een oplage van 1.000 stuks en een uitgifteprijs van 389,95 Euro.

De munt is te koop bij de Koninklijke Nederlandse Munt: https://www.knm.nl/

Afbeeldingen van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *