San Marino 2 Euro herdenkingsmunten 2014

San Marino plant blijkbaar de uitgifte van twee 2 Euro herdenkingsmunten volgend jaar. In het recent gepubliceerde uitgifteprogramma voor 2014 worden twee 2 Euro herdenkingsmunten genoemd, namelijk:

  • „500e sterfdag van Donato Bramante”
  • „90e sterfdag van Giacomo Puccini”

De eerste munt, met het thema de 500e sterfdag van Donato Bramante, staat geplant voor mei. De tweede munt wordt waarschijnlijk in september uitgegeven.

Sinds de wijziging in de richtlijnen met betrekking van de uitgifte van 2 Euro herdenkingsmunten van vorig jaar is het lidstaten toegestaan twee herdenkingsmunten per jaar uit te geven. Het was echter niet duidelijk of deze regel ook voor de mini staten zoals San Marino, Monaco en Vaticaanstad geld. Het is even afwachten of de Europese Commissie de uitgifte van twee 2 Euro herdenkingsmunten toelaat.

Het is onwaarschijnlijk dat het uitgiftevolume van San Marino verhoogd wordt zodat waarschijnlijk de oplage van de munten lager wordt om beide munten uit te kunnen geven.

Een gedachte over “San Marino 2 Euro herdenkingsmunten 2014”

  1. Lagere oplagen? Lijkt me niet in het belang van de verzamelaar, excessen als bij de Grace Kelly Monaco munt zouden voorkomen moeten worden.
    Nu zijn de oplagen van de San Marino 2 Euro CC zo’n 100.000 – 130.000, lijkt me het minimum. Lager moet het niet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *