Coincards dubbelkop 1 en 2,5 Gulden 1980

Enkele dagen geleden heeft de Koninklijke Nederlandse Munt ter gelegenheid van de aankondiging van de troonswissel een 2 Euro herdenkingsmunt met dubbelportret uitgegeven. Na lange tijd nog eens een mooi ontwerp na mijn mening.

1980 tijdens de laatste troonswissel zijn er soortgelijke munten van 1 en 2,5 Gulden uitgegeven. Deze munten hadden het dubbelportret van Juliana en Beatrix als motief. Tevens verschenen deze munten ook in een mooie verzamelcassette het zogenaamde inhuldigingsset. Naast de nikkelen uitgifte ook in zilver en goud uitgebracht.

Echter 33 jaar na uitgifte van deze munt heeft de Koninklijke Nederlandse Munt blijkbaar nog een paar munten gevonden of nageslagen? Want ze boden de munt nu in een coincard aan met een oplage van slechts 1.500 stuks en een prijs van 10 Euro per stuk. Een slechte zaak om 30 jaar na uitgifte en 11 jaar na einde van een valuta nog “verzamelaars” producten uit te geven.

Op marktplaats worden al prijzen van rond de 100 Euro voor het stukje karton geboden. De munt op zich is helaas niets speciaals en kan voor een prikkie worden aangeschaft.

Kunnen wij (over 25 tot 30 jaar?) bij de volgende troonswissel weer een nieuwe verpakking verwachten van de 2 euro herdenkingsmunt van 2013 zoals dit nu met de guldens uit 1980 is gebeurt? Laten wij als verzamelaars hopen van niet!

Afbeeldingen van de Koninklijke Nederlandse Munt.

 

1 Gulden Dubbelkop 1980 2,5 Gulden Dubbelkop 1980

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *