Dag van de Munt 2013

Vandaag vond weer de jaarlijkse Dag van de Munt plaats in Utrecht bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Dit jaar in het teken van 2 Euromunten en daarom genaamd „editie 2 euro”.

Vanaf dit jaar richt de Dag van de Munt zich meer om de muntverzamelaar. Hoewel deze ook in voorafgaande jaren in de meerderheid geweest zijn. Door de nieuwe opzet van de Dag van de Munt weg van de open dag van de KNM naar een muntenbeurs, waren er dit jaar de productieruimtes niet te zien en de activiteiten voor kinderen waren afwezig.

Naast de normale Dag van de Munt producten, als het Muntrolpakket, Museum Muntschattenset en de Dag van de Muntset, was er dit jaar ook een 2 Euro coincard verkrijgbaar met de Nederlandse 2 Euromunt 10 jaar euro 2012. Tevens bestond de mogelijkheid om een Verdrag van Rome 2 Euro herdenkingsmunt tegen een kleine vergoeding in een coincard te laten zetten.

Helaas is het monumentale gebouw aan de Leidseweg minder geschikt voor een muntenbeurs. Vanwege smalle gangen binnen het gebouw en beperkte capaciteit van slechts 500 bezoekers. Elders in Utrecht en omgeving zijn er vast betere locaties te vinden.

Gezien het goede weer vandaag met volop zon, leek het drukker te zijn dan voorafgaande jaren. De wachttijden liepen daarom ook wat op. Door het splitsen van de verkoop van de speciale producten en de muntbeurs ontstond er binnen de hekken een tweede wachtrij. Dit was in voorafgaande jaren beter geregeld.

Na vele bezoeken aan de Dag van de Munt in verleden jaren, was dit toch één van de mindere edities, ondanks het goede weer. Het is nu even afwachten hoe de Dag van de Munt erin de toekomst uit zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *