Uitgifteprogramma Nederland 2014

In januari worden de nieuwe circulatiemunten geslagen met het nieuwe motief van Koning Willem-Alexander. Op 22 januari is de eerste slag van de nieuwe munten. Vanaf 23 januari is het BU muntset, met het thema: Cultureel Erfgoed – Bevrijdingsdag, beschikbaar met een oplage van slechts 25.000 stuks en een prijs van 25,95 Euro.

Wellicht interessanter is het Introductieset euromunten Koning Willem-Alexander dat vanaf begin februari wordt uitgeleverd. Het betreft dan wel alleen UNC munten, maar die zijn in een mooie verzamelverpakking opgeborgen. De prijs van dit setje is slechts 5,00 Euro.

Ter gelegenheid van de Holland Coin, in februari, wordt er dit jaar geen setje meer uitgegeven maar een coincard. Genaamd: Holland Coincard 2014. Deze coincard bevat de 2 Euro circulatiemunt van Nederland 2014 met het nieuwe motief van Koning Willem-Alexander en een penning.

Tijdens de World Money Fair in Berlijn wordt het bijbehoordende World Money Fair setje uitgegeven, met een oplage van waarschijnlijk weer 500 stuks.

In maar wordt er een herdenkingsmunt munt het thema ‘200 jaar De Nederlandsche Bank’ uitgegeven. Waarbij de munt in zilver en andere metalen als 5 euromunt wordt uitgegeven en in goud als 10 euromunt.

De volgende 2 euromunt uit Nederland uit de serie 200 jaar koninkrijk wordt in april uitgegeven.

Het proofset verschijnt in mei van dit jaar en bevat ook de eerder genoemde 2 euromunt in proof.

In op 14 juni is dan alweer Dag van de Munt met de bekende produkten als het Dag van de Muntset met een oplage van 2.014 stuks alsmede het jaarlijks verschijnende muntrollenpakket.

De derde Nederlandse herdenkingsmunt wordt in september uitgegeven en sluit het verzameljaar van Nederlandse Euromunten af. Het thema van de munt is: Kinderdijkse Molens. Hoewel het ontwerp van Tine Melzer als een tijdje klaar is wordt het later pas bekend gemaakt.

Onderstaand enkele afbeeldingen van de toekomstige uitgiften afkomstig van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *